Om oss

045000

Vinsta Grundskolas Föräldraförening (VGFF) har till uppgift att representera föräldrar och elever på Vinsta Grundskola Östra. (Vi har även dialog med föräldrar till elever på Vinsta Grundskola Västra).  Målsättningen är att samla och engagera föräldrar i skolfrågor, förbättra elevernas skolsituation samt ta tillvara deras intressen i samarbete med skolans personal. Föräldraföreningens styrelse träffar skolledningen regelbundet för att utbyta tankar och diskutera angelägna frågor.

Bland annat arbetar VGFF med
Barnens arbetsmiljö
Barnens trafiksäkerhet
Att påverkar kommun och skola genom direktkontakt med stadsdelen och skolledningen
Organisera föräldravandringar
Arrangera Vinsta Grundskolas dag
Driva frågor som väcks av våra medlemmar, alltså barn och föräldrar på Vinsta Grundskola Östra.

Föreningen får in pengar från två håll, cirka hälften från medlemsavgifter (100 kr/barn och läsår) och hälften från intäkter på Vinsta Grundskolas dag. Pengarna går tillbaka till barnen på olika sätt och möjliggör till exempel museibesök, studiebesök och klassaktiviteter som annars inte hade kunnat genomföras.

Verksamhetsplan verksamhetsåret 2017-2018

Vinsta Grundskolas Föräldraförening (VGFF) kommer under detta läsår att fortsätta samarbetet med skolan genom att bjuda in skolans rektorer, och andra berörda, till styrelsemöten för att utbyta information och diskutera aktuella frågor.

Medlemsdialog
VGFF ska fortsätta att informera årskursombuden om vad som ingår i deras uppdrag. Föreningen ska ha två årskursombudsmöten per år dit alla föräldrar bjuds in. Styrelsen ska skicka ut minst ett medlemsbrev per termin och dessa brev ska också gå ut till skolans personal. Detta är ett led i arbetet att synliggöra de frågor som föreningen arbetar med och att få en ännu starkare dialog med våra medlemmar, övriga föräldrar och personal på skolan.

Utskott
VGFF kommer även fortsättningsvis att informera om, och uppmuntra till, arbete inom våra utskott i föreningen. Vi kommer också att fortsätta informera om möjligheten att starta nya utskott inom områden där intresse finns.

Föreläsning
VGFF ska inleda verksamhetsåret 2017-2018 med en föreläsning i anslutning till vårt årsmöte på Vinsta Grundskola Östra.

Fixardagen
VGFF vill fortsätta traditionen att stödja Fixardagen på höstterminen. Den arrangeras av skolan men föräldraföreningen står för fika och dryck till dem som deltar.

Vinsta Grundskolas dag
VGFF vill fortsätta traditionen med Vinsta Grundskolas dag i maj och utveckla samarbetet med skolans personal.

Information
VGFF kommer att fortsätta informera föräldrar och andra intresserade genom vår hemsida, på föräldramöten, medlems- och årskursombudsmöten samt genom att svara på mejl. En ambition är att öka antalet inlägg på föreningens facebook-sida.

Bidrag
VFGG ska informera mentorerna om våra bidrag och tanken med dem.

Trafik
VGFF kommer fortsätta driva frågan om trygga skolvägar, bilfri vecka och säkra platser för hämtning- och lämning.

Föräldravandringar
VGFF kommer att arbeta för att öka deltagarantalet på föräldravandringarna och dela ut prispengar som en uppmuntran för dem som deltar. 

Skolmiljö
VGFF vill fortsätta att utveckla samarbetet med skolan gällande såväl den fysiska miljön, både inne och ute, som den psykosociala miljön.

Personuppgifter

Läs om hur vi behandlar personuppgifter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: