Om oss

045000

Vinsta Grundskolas Föräldraförening (VGFF)

har till uppgift att representera föräldrar och elever på Vinsta Grundskola Östra. (Vi har även dialog med föräldrar till elever på Vinsta Grundskola Västra).  Målsättningen är att samla och engagera föräldrar i skolfrågor, förbättra elevernas skolsituation samt ta tillvara deras intressen i samarbete med skolans personal. Föräldraföreningens styrelse träffar skolledningen regelbundet för att utbyta tankar och diskutera angelägna frågor.

Bland annat arbetar VGFF med:

Barnens arbetsmiljö
Barnens trafiksäkerhet
Att påverkar kommun och skola genom direktkontakt med stadsdelen och skolledningen
Organisera föräldravandringar
Arrangera Vinsta Grundskolas dag
Driva frågor som väcks av våra medlemmar, alltså barn och föräldrar på Vinsta Grundskola Östra.

Föreningen får in pengar från två håll, cirka hälften från medlemsavgifter (150 kr/barn och läsår) och hälften från intäkter på Vinsta Grundskolas dag. Pengarna går tillbaka till barnen på olika sätt och möjliggör till exempel museibesök, studiebesök och klassaktiviteter som annars inte hade kunnat genomföras.

Verksamhetsplan verksamhetsåret 2022-2023

Dialog med skolledningen – Vinsta grundskolas föräldraförening (VGFF) kommer fortsätta samarbetet med skolan genom att bjuda in skolans rektorer och andra berörda till styrelsemöten för att utbyta information och diskutera aktuella frågor.

Medlemsdialog – VGFF ska fortsätta att informera årskursombuden om vad som ingår i deras uppdrag. Föreningen ska ha två årskursombudsmöten per år dit alla föräldrar bjuds in. Styrelsen ska
skicka ut minst ett medlemsbrev per termin och dessa brev ska också gå ut till skolledningen. Detta är ett led i arbetet att synliggöra de frågor som föreningen arbetar med och att få en ännu starkare dialog med våra medlemmar, övriga föräldrar och skolan.

Föreläsning – VGFF ska arrangera en föreläsning för medlemmar/föräldrar i anslutning till årsmötet eller vid annan tidpunkt om så är lämpligt.

Vinsta grundskolas dag – VGFF vill fortsätta traditionen med att arrangera Vinsta Grundskolas dag i maj i samarbete med skolans personal.

Information – VGFF kommer att fortsätta informera föräldrar och andra intresserade genom vår hemsida, på föräldramöten, medlems- och årskursombudsmöten samt genom att svara på mejl.

Bidrag till skolan – VGFF ska informera mentorerna om våra bidrag och tanken med dem. Vid terminsavslutningarna ska vi om ekonomin tillåter bjuda personalen på fika och i slutet av skolåret ge bidrag till böcker i skolans bibliotek.

Trafik – VGFF har beslutat att inte genomföra några bilfria veckor kommande verksamhetsår. Beslutet beror huvudsakligen på att vi upplever att våra insatser inte ger önskad effekt.

Föräldravandringar – VGFF kommer att arbeta för att uppmuntra till föräldravandringarna och dela ut prispengar till årskurserna som har högst deltagande.

Skolmiljö -VGFF vill fortsätta samarbetet med skolan gällande såväl den fysiska miljön inne och ute och den psykosociala miljön.

Klasskassor – VGFF ska fortsätta erbjuda årskurserna en möjlighet att spara sina ihoptjänade pengar på bankkonto som förvaltas av VGFF.

Personuppgifter

Läs om hur vi behandlar personuppgifter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: