Verksamhetsplan verksamhetsåret 2016-2017

Vinsta Grundskolas Föräldraförening (VGFF) kommer under detta verksamhetsår att fortsätta samarbetet med skolan genom att bjuda in skolans rektorer, och andra berörda, till styrelsemöten för att utbyta information och diskutera aktuella frågor.

Medlemsdialog

VGFF ska fortsätta att informera årskursombuden om vad som ingår i deras uppdrag. Föreningen ska ha två årskursombudsmöten per år dit alla föräldrar bjuds in. Styrelsen ska skicka ut minst ett medlemsbrev per termin och dessa brev ska också gå ut till skolans personal. Detta är ett led i arbetet att synliggöra de frågor som föreningen arbetar med och att få en ännu starkare dialog med våra medlemmar, övriga föräldrar och personal på skolan.

Utskott

VGFF kommer även fortsättningsvis att informera om, och uppmuntra till, arbete inom våra utskott i föreningen. Vi kommer också att fortsätta informera om möjligheten att starta nya utskott inom områden där intresse finns.

Föreläsning

VGFF ska inleda verksamhetsåret 2016-2017 med en föreläsning i anslutning till vårt årsmöte på Vinsta grundskola östra.

Fixardagen

VGFF vill fortsätta traditionen att stödja Fixardagen eller annan aktivitet där föräldrar träffas och bidrar till att skapa en positiv skolmiljö.

Vinsta Grundskolas dag

VGFF vill fortsätta traditionen med Vinsta grundskolas dag i maj och utveckla samarbetet med skolans personal.

Information

VGFF kommer att fortsätta informera föräldrar och andra intresserade genom vår hemsida, på föräldramöten, medlems- och årskursombudsmöten samt genom att svara på mejl.

Bidrag

VFGG ska även fortsättningsvis informera mentorerna om våra bidrag och tanken med dem.

Trafik

VGFF kommer fortsätta driva frågan om en permanent lösning på hastighetsproblemen på Vinstavägen. Föreningen kommer även att fortsätta driva frågan om trygga skolvägar. Föreningen ska också etablera dialog och kontakt med skolans nya kontaktperson på Polisen.

Föräldravandringar

VGFF kommer att arbeta för att öka deltagarantalet på föräldravandringarna och dela ut prispengar som en uppmuntran för dem som deltar.

Skolmiljö

VGFF vill fortsätta att utveckla samarbetet med skolan gällande såväl den fysiska miljön, både inne och ute, som den psykosociala miljön. Vi kommer att fortsätta bevakningen av den framtida ombyggnaden av Vinsta grundskola östra.

Dialog med Vinsta grundskola västra

VGFF kommer att arbeta för att få en rutin och kanaler för dialog med föräldrar på Vinsta grundskola västra.

Andra skolor i närområdet

Styrelsen kommer att fortsätta bevaka arbetet som genomförs av föräldraföreningarna i närområdet, dvs. Nälsta-, Sörgårds- och Solhemsskolorna i första hand för att tillsammans kunna agera i eventuella stora frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: