Därför är det viktigt att föräldravandra

Vi vill gärna sprida detta inlägg från Anders, fritidsledare och verksamhetsansvarig för Spångas fritidsgårdar.

En god anledning till att engagera sig. Att nattvandra är en enkelt och trevlig sätt att vara med och förebygga och skapa en trygg miljö ute för ungdomar som äldre. För att skapa ett tryggt Spånga behövs det många goda krafter, som fältassistenter, fritidsledare, grannar och föräldrar. Det är ibland svårt att mäta den förebyggande effekten av de kvällar man nattvandrar.

En lördag för några helger sedan var det tyvärr ingen nattvandring då det inte fanns tillräckligt med föräldrar som kunde. Denna kväll blev tre 14 åringar utsatta för personrån vid Solhemskolan. Klockan var 21.45, precis då ena nattvandringen skulle ägt rum. Jag tror att detta kunde ha förhindrats om fler var ute denna kväll.

Som tur var polisen och hälsade på på fritidsgården denna kväll precis när larmet kom in. Det resulterade att de tre som blev utsatta kunde tas on hand och att förövarna kunde gripas. Tack vara en snabb insats från våra fantastiska närpoliser som gör ett otroligt bra jobb.

Sprid gärna detta till andra föräldrar, grannar! Att nattvandra är trevligt, ni bygger broar mellan andra vuxna. Att vandra ett par timmar en fredag eller lördag betyder mer än vad man kan tro.

Tänk på att när ni åker med bilen, går till affären ska ut med hunden är en form av nattvandring. Ser ni något, ta kontakt med oss som jobbar med ungdomar på fritiden. Vi har fantastiska fältassistenter, fritidsledare och närpoliser.

Kom ner till fritidsgården och prata med oss. Ring polisen och tipsa. Fortsätt vara engagerade. Vi har de flesta kvällar många underbara föräldrar som vandrar för att bidra till ett tryggare Spånga.

Hälsningar

Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s