Läsårets tredje hälsning från VGFF

Hej föräldrar på Vinsta grundskola östra, här kommer läsårets tredje hälsning från föräldraföreningen.

Rapport från studiebesök – mer rörelse på skoltid

Innan jullovet gjorde rektorer och idrottslärare på Vinsta grundskola studiebesök på Bäckhagens skola i Bandhagen. VGFF:s hälsoutskott och ordförande följde med. Bäckhagens skola har infört rörelsepauser under lektionerna, mer aktivitet på rasterna, utökad simundervisning, extra idrott,pulsträning med mera. Målet är att eleverna ska må bättre och öka sina skolresultat. Läs mer. Studiebesöket gav oss idéer till Vinsta grundskolas eget hälsoarbete.

Sluta parkera i drop-off-zonen

Under vårterminens första vecka var föräldraföreningen och skolledningen synliga i drop-off-zonen på Vinstavägen. Vi ville påminna om att stoppförbudet gäller hela dygnet. Det är endast tillåtet att stanna för att släppa av eller plocka upp personer:  Det är inte tillåtet att parkera och lämna bilen där – inte ens för en kort stund!

Ändå får vi ständiga rapporter om problem med parkerade bilar som blockerar och orsakar farliga situationer och därmed en otrygg skolväg för barnen. Värst är det på eftermiddagarna då många hämtar barn. Om stoppförbudet inte efterlevs bättre överväger skolan att stänga drop-off-zonen.

Bilfri vecka i vår

Som ett led i arbetet för att få barnen att röra på sig mer, och få en bättre trafiksituation runt skolan, har vi och skolledningen tagit kontakt med Trafikkontoret i Stockholm stad. Med deras hjälp kommer vecka 21 att bli en bilfri hälsovecka på Östra. På föräldraföreningens initiativ kommer alla elever på

Östra att få särskild trafikundervisning inför veckan. Mer information kommer om detta.

Vinsta grundskola östra har de bästa föräldravandrarna!

Poliser och fältassistenter skickar en guldstjärna till oss föräldrar på Östra för att vi är bäst på att föräldravandra! Det är endast ett fåtal skolor i Hässelby-Vällingby som arrangerar föräldravandringar just nu och vi sticker ut med vår goda uppslutning. Poliser och fältare intygar att synliga vuxna på kvällarna skapar trygghet i området. Låt oss fortsätta att utmärka oss som en skola med ovanligt stort föräldraengagemang! Se tider för vårens vandringar här.

Följ oss, påverka oss och stöd oss

• Följ vårt arbete genom att läsa våra protokoll:

• Påverka vårt arbete genom att skriva till oss: eller var med och driv en fråga som du tycker är viktig i våra utskott.

• Öka våra möjligheter att ge stöd till bra verksamheter på skolan genom att betala medlemsavgiften:

Några datum i vår

2 maj Möte för årskursombud och anda intresserade föräldrar

31 maj Vinsta grundskolas dag

Med vänliga hälsningar!

Ann, Annika, Charlotte, Henrik, Johan och Lisa i styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s