Juni-information

Hej föräldrar!

Tack för ett gott samarbete under läsåret. Närmare 50 procent av familjerna på Vinstaskolan är medlemmar i föräldraföreningen. Det gläder vi oss åt och hoppas bli ännu fler nästa år.

 

Bidrag från föreningen

Med hjälp av era medlemsavgifter, och vinsten från Vinstaskolans dag, har vi i år kunnat betala ut bidrag till alla årskurser som sökt. Bidrag beviljas i första hand till kulturaktiviteter och utflykter.  I år blev det: Konserthuset & clownbesök (f-klass), Blomsterfesten & clownbesök (åk 1), åk 2 har ej sökt bidraget, Minigolf vid Kaananbadet (åk 3), Utflykt under Stockholms broar (åk 4), Medeltidsmuseet (åk 5), Guidad tur på Kina slott och Drottningholm (åk 6).  Läs mer på https://vinstaskolanff.wordpress.com/sok-bidrag/

Under läsåret har vi också sponsrat Friends-disco, elevrådet, priser i föräldravandringarna, fika på fixardagen och liten terminsavslutningspresent till personal som inte har klassansvar. Vi tar gärna emot förslag på sådant vi kan stödja ekonomiskt för att bidra till en trygg och stimulerande skoltid.

 

Föreläsning 17 september. Boka datumet redan nu.

I anslutning till vårt årsmöte den 17 september inbjuds alla föräldrar på Vinstaskolan till en föreläsning av Niclas Ottosson om ”Nätmobbning och etik på nätet”.  Vad gör barnen på nätet och vad kan de stöta på? Hur öppen ska man vara och vad kan man tänka på när det gäller bilder och personlig information? Hur ser nätmobbning och digitala kränkningar ut och hur ska man upptäcka dem? Är mitt barn i riskzonen och var kan man som förälder sätta gränsen? Och framförallt… … Hur kan man samtala med sina barn om det som händer på nätet?

Föreläsningen arrangeras gemensamt av Vinstaskolan och föräldraföreningen och är gratis. Även lärare, och elever i åk 4-6, kommer att få varsin föreläsning av Niclas Ottosson på detta tema.

 

Årsmötet

Kallelse till årsmötet den 17 september kommer att läggas upp på vår hemsida i augusti. Den medlem som vill ställa motion till styrelsen (alltså komma med förslag till vår verksamhet) ska mejla in förslaget senast den 1 augusti på vinstaskolanff@hotmail.se

 

Klassombud

Klassombuden ska redan nu ha ett stort tack! Ombuden sitter kvar över sommaren till föräldramötena i vecka 35-36 då nya ombud väljs.

 

Angelägna frågor

Under året har vi åstadkommit parkeringsförbud på Vinsta skolgränd, för en tryggare skolväg. Under nästa läsår kommer vi att fortsätta bevaka frågan om nytt högstadium i området och en eventuell utbyggnad av Vinstaskolan. Vi arbetar även vidare med avtalen för skolfoto, frågan om skolpoliser, föräldravandringar, skolmiljön och annat som elever, föräldrar och skola vill diskutera med oss. Vi har regelbundna möten med skolledningen.

Arbeta tillsammans med oss

Om du vill vara med i styrelsen så hör av dig till vinstaskolanff@hotmail.se senast 1 augusti och märk mejlet ”valberedning”. Om du enbart vill arbeta med en särskild fråga (och ej sitta i styrelsen) kan du vara med i en arbetsgrupp i föreningens namn. Idag finns intresse för arbetsgrupper kring ”trafik” och ”musik”.  Hör av dig med idéer!

 

Glad sommar önskar styrelsen för Vinstaskolans föräldraförening! https://vinstaskolanff.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s