Sommarhälsning från föräldraföreningen

Tack för gott samarbete under läsåret och för alla era mejl, idéer och tankar som ni har skickat till oss. Så här i början av sommarlovet kommer en hälsning från oss och en inbjudan till en intressant föreläsning i höst som heter ”Hur vi lär – hjärnan, förståelsen och stressen”. 

Vi bevakar och driver frågor

Under läsåret har vi som vanligt systematiskt bevakat skolmiljöfrågor och trafikfrågor. Därutöver har vi bland annat haft dialog om fritidsklubbens verksamhet, bevakat planerna på den kommande ombyggnaden av Vinsta Grundskola Östra och varit involverade i samtalen efter beslutet om att flytta åk 6 till Vinsta Grundskola Västra.

 Vinsta Grundskolas dag

Vi arrangerar Vinsta Grundskolas dag med hjälp av klassombud och andra föräldrar. Dagen var mycket välbesökt i år och inbringade 23 565 kr till föräldraföreningen. Även elevrådet fick ett tillskott i sin kassa då intäkterna för hoppborgen gick till dem. Tack alla för era insatser denna soliga kväll! 

Bidrag från föreningen

Med hjälp av era medlemsavgifter, och vinsten från Vinsta Grundskolas dag, har vi i år kunnat betala ut bidrag till alla årskurser som sökt för en eller flera aktiviteter. Aktiviteterna ska bidra till gemenskap och en innehållsrik skoltid.

• Skolbio Krakel Spektakel (f-klass)

• Minigolf med glass (åk 1)

• Cosmonova samt Glassbilen överraskar (åk 2)

• Naturhistoriska riksmuseet med Cosmonova samt Historiska museet (åk 3)

• Medeltidsmuseet (åk 4)

• Medeltidsmuseet och rundvandring i Gamla stan samt Guidning på Gotlands museum och i Visby under klassresa (åk 5)

• Guidad tur i Stadshuset samt Vasamuseet (åk 6)

Under läsåret har vi även sponsrat fika på fixardagen, priser i föräldravandringen och uppbyggnaden av en Framtidsverkstad på Vinsta Grundskola Västra som ska komma alla årskurser till del.

 Föräldravandringar

Vi arrangerar även föräldravandringarna. De gör stor nytta hälsar fritidsledare och fältassistenter i området. De märker skillnad, det blir mindre stök, när fler vuxna är ute. Som ni vet delar vi ut ”uppmuntranspriser” till de årskurser som har störst andel vandrande föräldrar. Nytt för i år är att vi även delar ut tredje pris. Så här blev fördelningen under våren.  

F-klass: ​34 procent – 3:e plats

Åk 1: ​2 procent 

Åk 2: ​48 procent – 1:a plats

Åk 3: ​31 procent 

Åk 4. ​12 procent

Åk 5: ​42 procent – 2:a plats

Åk 6: ​12 procent

 Föreläsning den 16 september. Boka datumet redan nu!

I anslutning till vårt årsmöte på kvällen den 16 september inbjuds alla föräldrar till en föreläsning av Anna Tebelius Bodin, på Vinsta Grundskola Östra. Föreläsningen heter Hur vi lär – hjärnan, förståelsen och stressen och handlar om vad som gör att vi lär och vad som stör inlärningen. Det blir teorier om hjärnan kopplat till vardagen med läxläsning och övrigt lärande. Vad påverkar minnet? Hur får man tiden att räcka till? Vad är de viktigaste faktorerna för studieframgång? Vad kan man göra åt provstress? Har barn idag en bättre simultankapacitet än sina föräldrar? Det kommer finnas chans att ställa frågor till Anna Tebelius Bodin, som har examen från Harvard i inlärningspsykologi. Föreläsningen arrangeras gemensamt av skolan och föräldraföreningen. Den är gratis för er som vill komma och lyssna. Även lärarna kommer att få en föreläsning på detta tema. Välkomna!

 Årsmötet

Kallelse till årsmötet den 16 september kommer att läggas upp på vår hemsida i augusti. Den medlem som vill ställa motion till styrelsen (alltså komma med förslag till vår verksamhet) ska mejla in förslaget senast den 1 augusti på vinstaskolanff@hotmail.se

 Klassombud

Klassombuden ska redan nu ha ett stort tack! Ombuden sitter kvar över sommaren till föräldramötena i början av läsåret då nya ombud väljs.

 Arbeta tillsammans med oss

Om du vill vara med i styrelsen så hör av dig till vinstaskolanff@hotmail.se senast 1 augusti och märk mejlet ”valberedning”. Om du enbart vill arbeta med en särskild fråga (ej sitta i styrelsen) kan du vara med i ett utskott och göra en punktinsats eller driva en fråga ihop med oss under längre tid. Idag har vi ett Trafikutskott och ett Skolmiljöutskott men kan skapa nya grupper där intresse finns. Alla arbetar ideellt.

 Tappar medlemmar då åk 6 lämnar Östra

I våra stadgar framgår att föreningens verksamhet omfattar föräldrar och elever på Vinsta Grundskola Östra. Under kommande läsår kommer vi att fundera på hur vi ska få ett gott samarbete och informationsutbyte med föräldrar som har elever på Vinsta Grundskola Västra.

 Sommarpresent till personal

Föräldraföreningen ger en sommarpresent till den personal på skolan som inte har klassansvar och därmed annars blir utan sommarhälsning från föräldrar. Det är till exempel måltidspersonal, vaktmästare, slöjdlärare, skolledning med flera. I år blev det en kokbok med sommarrätter.

 Glad sommar!

önskar Anna, Anna, Annika, Henrik, J-O, Johan och Lisa i styrelsen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s