Vårterminens andra hälsning från föräldraföreningen

Hej alla föräldrar på Vinsta grundskola östra. Här kommer vårterminens andra hälsning från föräldraföreningen

Välkomna på möte den 2 maj klockan 18.30-20.00.

Årskursombud och alla andra intresserade föräldrar är varmt välkomna! Vi ses i Vinsta grundskola östras personalrum. Anmäl dig senast den 27 april på kontakt@vgff.se så att vi vet hur många bullar vi ska köpa – för vi bjuder på fika. Här är dagordningen:

  • Rektor Fredrik, biträdande rektor Johan Sjöberg och biträdande rektor Pelle Wikingsson ger förhandsinformation om Vinsta grundskolas nya hälsoprofil, som ska lanseras under hälsoveckan (vecka 21).
  • Nästa år kommer programmering att ingå i matematik och teknik på alla skolor. Vinsta grundskola tillhör redan idag en av de Stockholmsskolor som har mest digital undervisning. Rektorerna berättar om detta arbete.
  • Vi presenterar skolans och föreningens gemensamma satsning på att göra hälsoveckan till en bilfri vecka. Vi tittar på en film om vandrande skolbussar och pratar om hur vi kan förbättra trafikmiljön runt skolan.
  • Planering av Vinsta grundskolas dag. Vi berättar hur det brukar gå till och pratar om aktiviteter, sponsring och priser. Ni får information från tidigare år som vägledning för inköp. Årskursombuden leder och fördelar sedan arbetet inom årskursen inför Vinsta grundskolas dag. (Se info nedan)
  • Övriga frågor – vi tar upp det som ni vill diskutera.

Se vad eleverna sa i enkäten om skolmaten

Föräldraföreningens skolmiljöutskott har utformat en enkät om skolmaten. Nu har skolan sammanställd resultaten från undersökningen på Östra. Ni hittar sammanställningen här.

Vårt swishkonto är på plats

Ni som ännu inte har betalat medlemsavgift kan göra det enkelt nu! Avgift är 100 kronor per barn och läsår. Swisha till 1230337881 eller betala som vanligt på plusgiro 70 38 99-5. Uppge elevens namn och klass när du betalar via Swish eller plusgiro.

Föräldravandringarna

Vårens föräldravandringar är igång. Tider och instruktioner hittar ni här.

Med vänliga hälsningar!

Ann, Annika, Charlotte, Henrik, Johan och Lisa i styrelsen

Läs informationen om Vinsta grundskolas dag här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s