Hösthälsning

Hej föräldrar på Vinsta grundskola östra,
Här kommer läsårets andra hälsning från föräldraföreningen.

Välkommen på möte den 7 november (veckan efter höstlovet)
Den 7 november har vi möte för årskursombud och alla andra intresserade föräldrar. Vi ses i personalrummet på Östra klockan 18.30-20.00. Anmäl dig till mötet senast den 3 november på kontakt@vgff.se Skolledningen kommer att vara representerad och syftet med mötet är att skapa dialog mellan skolan och föräldrar i alla årskurser. Vi bjuder på fika. Dagordning:

  1. Samtal kring elevernas individuella utvecklingsplaner (IUP-samtalen). Varför finns de? Hur upplever vi föräldrar dem? Vad är bra? Vad kan bli bättre? (20 minuter)
  2. Hur fungerar skolans informationskanaler? (20 minuter)
  3. Utvärdering av årets skolfoto (10 minuter)
  4. Bilfria veckor under våren. (15 minuter)
  5. Föräldravandringarna. (10 minuter)
  6. Övriga frågor. (15 min)


Årsmötet och ny styrelse
Ett 60-tal föräldrar lyssnade på Trafikverket och grundskolechef Gunnar Wohlin i sam­band med vårt årsmöte den 20 september. Tack alla ni som kom för visat intresse. För er som inte hade möjlighet att vara med, finns Trafikverkets presentation här. Gunnars presentation får vi inte sprida eftersom det innehöll arbets­material. Under kvällen valdes ny styrelse och ni hittar oss här: https://vgff.se/styrelsen/


D
rop-off-zonen
Vad får man egentligen göra i drop-off-zonen på Vinstavägen, undrar en del föräldrar? Jo, det är stoppför­bud men man får stanna och släppa av eller hämta upp sitt barn. Man får INTE parkera och lämna bilen i zonen. Inte ens en jättekort stund.

Vi får rapporter om att det fungerar hyfsat på morgnarna. Sämre på eftermiddagarna då bilar parkerar både i och intill zonen. Det skapar en stökig trafiksituation och därmed otrygghet för barnen som ska gå hem från skolan.

Nu måste vi hjälpas åt om zonen ska få vara kvar! I vecka 42 kommer vi i styrelsen och representanter från skolledningen att stå i zonen på morgonen för att påminna om vad som gäller.


Bli medlem

Föräldraföreningen består av oss föräldrar. Tillsammans kan vi bidra till en bra skoltid för alla barn på Vinsta grundskola östra. I det arbetet skulle vi i styrelsen gärna ha stöd av alla föräldrar. Förra läsåret fick föreningen in medlemsavgift för 37 procent av barnen. I år har vi redan något fler betalande medlemmar än så, men vi vill alltså bli fler. Med ett större medlemsantal kan vi göra ännu mer. Vi kan ta fler initiativ till inköp och stötta fler aktiviteter. Dina idéer och ditt stöd utgör grunden
för vår verksamhet!

För dig som har glömt att betala finns inbetalningskort nedan.

Eller betala via swish på nummer 1230337881 eller skanna QR-koden här intill i swish-appen.qr-swish

Avgiften är 100 kr per elev och år. Ange elevens namn och klass.  Vi önskar din betalning senast den 30 november.


Med vänliga hälsningar!

Ann, Ann, Annika, Henrik, Jessica, Malin och Peter i styrelsen

pg-vgff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s