Välkomna på cykeleftermiddag den 14 maj kl 16.00-18.00

Föräldraföreningen och skolan inleder de två bilfria veckorna (14-25 maj) genom att arrangera BMX-show och cykelverkstad på skolgården den 14 maj klockan 16.00-18.00. Alla elever och föräldrar välkomna!

Världsmästare i BMX och skateboard uppträder

Klockan 16.15 startar en uppvisning på skolgården. I samarbete med Trafikkontoret har vi bjudit in två BMX- och skateboardmästare som uppträder i 45-60 minuter. Andreas Lindqvist är en legend inom BMX-sporten. Han är både världsmästare och Guinness världsrekordhållare. Stefan ”Lillis Åkesson har åkt skateboard i mer än 35 år. Även han är både världsmästare och Guinness världsrekordhållare. De pratar också om vikten av att använda cykelhjälm, spontanidrotta och om alternativ till att åka bil. Läs mer här http://www.bmxskolshow.se/

Prova häftiga cyklar

Andreas och Lillis har med sig ”Alien bikes” som barnen kan få prova på.

Fixa till cykeln!

Uppmuntra barnen att ta med sin egen cykel till skolan denna dag. För klockan 16.00-18.00 har föräldraföreningens egen cykelverkstad öppet. Här kan barn, tillsammans med sina föräldrar, gå till olika stationer för att få hjälp att pumpa däcken, enklare cykelmek, olja kedjor, tvätt och fylla i ett cykelbesiktningsprotokoll. Det kan också vara bra att passa på att justera cykelhjälmen. Det finns även chans till teknikträning. Om du vill vara med och hjälpa till att stå i en station så hör av dig till kontakt@vgff.se.

Varmt välkomna hälsar!

Skolledningen och styrelsen i Vinsta grundskolas
föräldraförening

OBS! Vid regn ställer vi in showen men övriga aktiviteter – som att prova cyklar, teknikträning och cykelverkstad blir av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s