Vårhälsning från föräldraföreningen

Hej föräldrar på Vinsta grundskola östra,

Här kommer läsårets fjärde hälsning från föräldraföreningen. Den finns även tillgänglig som pdf här.

Välkomna på möte den 25 april

Skolan har en obligatorisk kväll – ”Vårkväll!” – den 25 april klockan 17.00-19.00. Efter skolans aktiviteter är alla årskursombud och andra intresserade föräldrar välkomna på möte klockan 19.00-20.00. Skolledningen kommer att vara representerad.

Dagordning:

  1. Hur fungerar läxorna idag? Hur kan föräldrar och skola samverka kring läxor?  (25 minuter)
  2. Förberedelser inför Vinsta grundskolas dag. Viktigt att minst ett årskursombud från varje årskurs deltar. Ombuden ska fördela arbetet inom sina årskurser och på mötet går vi igenom vad som ska göras. Information om försäljning och aktiviteter finns redan nu på https://vgff.se/vinstaskolansdag/ (25 minuter)
  3. Övriga frågor (10 minuter)

Vi ses i personalrummet där det kommer att finnas kaffe, te och fikabröd. Mejla till kontakt@vgff.se senast den 20 april och meddela om du kommer.

Föräldravandringarna

Föräldraföreningen har etablerat kontakt med fältassistenterna i Hässelby-Vällingby och Spånga-Tensta. Fältassistenterna ber vandrande föräldrar att ringa om de ser pågående fester eller mycket ungdomar ute. Telefonnummer finns på informationskorten där ni hämtar västar eller på vår webbplats https://vgff.se/foraldrarvandring/

Bilfria veckor i maj

Från den 14 maj till den 25 maj arrangerar skolan och föräldraföreningen bilfria veckor. Då uppmuntrar vi de barn, familjer och personal som kan att gå eller cykla till skolan. Eleverna kommer att få trafikundervisning på skoltid och föräldraföreningen planerar ett evenemang (inte riktigt klart än…) på skolgården som uppstart. Dessa veckor kommer vi att bemanna drop-off-zonen både på för- och eftermiddagar för att påminna om parkeringsförbudet där. OBS! Under mars och april har föreningen fått rapporter om att parkeringsbolagen har ökat sin närvaro för att få bukt med bilar som felaktigt lämnas (drop-off-zon, trottoar, gångväg) vid Vinsta grundskola och förskolan Björkbacken.

Med vänliga hälsningar!

Ann, Ann, Annika, Henrik, Jessica, Malin och Peter i styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s