Hej föräldrar på Vinstaskolan!

Den 17 september hade vi årsmöte i Vinstaskolans föräldraförening. Mötet var välbesökt. 30 personer var där och ytterligare 30 personer kom till den efterföljande föreläsningen. Årsmötesprotokollet är just nu ute hos justeringspersonerna och ska snart finnas på vår hemsida. Vi som sitter i styrelsen detta läsår är:

Ordförande Annika Wallin har barn i åk 2

Sekreterare Johan Tufvesson har barn i åk 1 och 4

Kassör Henrik Björnek har barn i f-klass, åk 2 och åk 5

Ledamot, trafikfrågor J-O de Land har barn i åk 2 och 5

Ledamot, huvudklassombud Anna Gyllencreutz har barn i åk 4

Ledamot, föräldravandring Lisa Lysén har barn i åk 2

Ledamot, skolmiljö Anna Wistrand har barn i åk 2

Vi är alltså sju personer som arbetar ideellt med administration, planering och genomförande av alla föreningens aktiviteter. Andra föräldrar som vill engagera sig är varmt välkomna till oss med idéer, när som helst under läsåret. Vi skapar då arbetsgrupper med en eller flera deltagare. Det kan handla om punktinsatser eller längre åtaganden, utan att man deltar i det ordinarie styrelsearbetet. Just nu har vi arbetsgrupper inom områdena trafik och skolmiljö.

Dags att betala medlemsavgiften!

På årsmötet beslutades att medlemsavgiften även i år ska vara 90 kr per barn och läsår. Betala in på plusgiro 70 38 99-5. Uppge elevens namn och klass på inbetalningskortet eller på meddelanderaden om du betalar via internetbank. En papperstalong finns på baksidan av detta papper. Vi hoppas på stort stöd och rekordmånga medlemmar i år.

Reklamation av klasskort

Det är vi som förhandlar med skolfotoföretaget FOVEA. I år har vi reklamerat alla gruppbilder och fått bekräftat av FOVEA att de var suddiga. Därför kommer nya gruppbilder att distribueras till oss gratis. Även skolkatalogen är gratis i år, detta som en kompensation för strul förra året. Inom ett par veckor kommer alla barn att få skolkatalogen och gruppfoton som ska vara skarpa. De delas ut på skolan.

Klassombudsmöte där alla är välkomna

Den 18 november kl 18.30 kommer vi att ha ett klassombudsmöte. Det är öppet för alla föräldrar på skolan. Då kommer vi bland annat att ge färsk information om planerna för Vinsta Grundskola. Vi kommer också att berätta vad vi lärt oss av fältassistenterna och medborgarvärdarna här i stadsdelen och hur vi kan göra våra föräldravandringar ännu bättre. Sedan vill vi veta vad ni tyckte om föreläsningen i samband med årsmötet, årets skolfoto och en del andra saker som rör skolan. Inbjudan och dagordning kommer i god tid före mötet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s