Föräldrabrev

Hej föräldrar,

Här kommer en hälsning från Vinsta Grundskolas Föräldraförening[1] och en rapport om vad vi jobbar med just nu:

Klubben

Tillsammans med rektor Magnus har vi träffat Houssam Chamsin och Micke Gustavsson som är ansvariga på Klubben[2]. Läs mer i protokollet:

Klubbens tidigare lokal, som brann och nu har rivits, kommer inte att ersättas. Skälet är att kommunfullmäktige har beslutat att fritidsklubbar ska inrymmas i skolans ordinarie lokaler. Vi kommer att ha fortsatt dialog med skolan om Klubbens verksamhet.

Utbyggnad av Vinsta Grundskola

Tillsammans med Magnus har vi haft möte med Gunnar Wohlin från Utbildningsförvaltningen. Förvaltningen har genomfört en volymstudie[3] för en ny skola som ska ligga på samma tomt som Vinsta Grundskola Östra ligger idag. I dagsläget är utgångspunkten att nya Vinsta Grundskola kommer att stå klar inom en tioårs­period. Läs mer i protokollet:

Extra kulturupplevelser på skoltid

Innevarande läsår har vi hittills gett bidrag till: Guidad tur på Stadshuset (åk 6); Guidning på Medeltidsmuseet och rundvandring i Gamla Stan (åk 5); Cosmonova samt guidad tur och skapande moment på Historiska museet (åk 3) skolbio Krakel Spektakel (f-klass). Vi hoppas få in ansökningar från övriga årskurser under våren. Läs om bidragen här.

Trafiken

Föräldraföreningen har gjort en skrivning till Trafikkontoret. Vi försöker få till stånd fler hastighetssänkande åtgärder på Vinstavägen och andra insatser för en tryggare skolväg för våra barn. Vinsta Grundskolas rektor och Björkbackens förskola[4] är med i dialogen. Läs brevet här:

Vi vill uppmana alla föräldrar att respektera parkeringsförbudet på Vinsta skolgränd. Tänk också på att inte parkera på trottoaren! Den är till för gående barn på väg till skola och förskola. Vi vill också skicka med en påminnelse om att inte parkera i den drop zone som finns på Vinstavägen.

 Skolfoto

Ht 2015 blir det en gemensam skolkatalog för Vinsta Grundskola F-9. Per Frölander, fritidsledare på Vinsta Grundskola Västra, har tagit över uppgiften att vara kontaktperson mot skolfotoföretagen men föräldraföreningen kommer att fortsätta ha inflytande över val av företag.

Har du glömt att betala avgiften till föräldraföreningen?

Medlemsavgift är 90 kronor per barn och läsår. Bli medlem genom att betala in på plusgiro 70 38 99-5. Uppge elevens namn och klass på inbetalningskortet eller på meddelanderaden om du betalar via internetbank.

Arbeta tillsammans med oss

Vi har just nu två aktiva utskott i föreningen – Skolmiljöutskottet och Trafikutskottet. Vill du vara med så hör av dig! Vi kan också bilda nya utskott kring frågor där du vill bidra.

 Vårens mötestider finns här: Intresserade medlemmar är alltid välkomna att närvara på våra styrelsemöten.

Nästa medlemsmöte, som också är en extrastämma, är den 6 maj. Kallelse med dagordning kommer i god tid innan.

Med vänliga hälsningar!

Styrelsen

 

 

[1] Namnbyte pågår från Vinstaskolans föräldraförening till Vinsta Grundskolas Föräldraförening.

[2] Eftermiddagsverksamhet för barn i årskurs 4-6.

[3] En volymstudie görs i början på en planprocess och ger en mycket översiktlig uppskattning av hur stor bebyggelsen blir.

[4] Förskolan ligger intill Vinsta Grundskola Östra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s