Protokollet från mötet 22 mars

Här en sammanfattning av protokollet. Läs hela här.

Info från skolan

Fredrik Boström, ny rektor, beskrev sina första tre veckor på skolan. Hans ambition är att vara synlig i verksamheten och att ha en god dialog med föräldrar, inklusive föräldraföreningen. Han nämnde även trygghetsarbetet som särskilt viktigt.

Skolan har beställt namnskyltar till personalen. Alla ska bära skyltarna synligt under arbetstid.

Hösten 2015 evakuerade Björnbodaskolan sina mellanstadieelever till lokaler i Vinsta grundskola västra. Mellanstadieeleverna kommer att bli kvar där ända tills nya Björnbodaskolan står klar vilket gissningsvis blir 2021-2022. För att eleverna ska få en mer permanent och fungerande lösning under ombyggnadsperioden vill Utbildningsförvaltningen att de ska tillhöra Vinsta grundskola, istället för Björnbodaskolan.

Fredrik intygade att det inte finns några planer på att, innevarande eller nästa läsår, flytta årskurs 4 och årskurs 5 som idag går på Vinsta grundskola Östra, till Västra.

Övergången Östra till Västra

Föräldrar som har frågor om situationen på och runt Vinsta grundskola västra har hört av sig till föreningen. Det handlar om oro för att många elever ska lämna Östra istället för att gå vidare till Västra, bygget av Förbifarten, skolans framtid med mera.

Föräldraföreningen efterlyser tydlig och saklig information från skolans sida kring det som uppfattas som problem, och att skolan även ska berätta om det som är positivt med Västra.

Återkoppling på elevhälsoplanen

Tre ledamöter (Annika, Björn och Charlotte) i föräldraföreningens styrelse har lämnat synpunkter på den elevhälsoplan som skolan tagit fram. Johan och Fredrik uppskattar föräldraföreningens återkoppling på elevhälsoplanen och vill delge den tillelevhälsoteamet för en fortsatt konstruktiv utveckling av planen.

Trafikfrågor

Ann rapporterar att Trafikkontorets konsult är igång med att ta fram förslag på åtgärder för att minska problemet med höga hastigheter på Vinstavägen.

Påminnelselapparna om parkeringsförbudet har delats ut till personal och satts upp påentréer i skolan och situationen på Vinsta skolgränd, och i drop-off-zonen på Vinstavägen, verkar ha blivit bättre sedan vi uppmärksammade frågan (igen).

Vinsta grundskolas dag

Förra året hade vi bjudit in brandkåren till Vinsta grundskolas dag och det var mycket uppskattat. Lisa kontaktar Polisen för att höra om de vill komma i år och berätta om sittarbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s