Medlemsbrev November 2018

Hej föräldrar på Vinsta grundskola östra!

Här kommer läsårets andra hälsning från föräldraföreningen.

Välkommen på möte den 13 november

Den 13 november är det möte för årskursombud och alla andra intresserade föräldrar. Vi ses i personalrummet på Östra klockan 18.30-20.00.

Anmäl dig gärna till mötet via mail till kontakt@vgff.se.

Skolledningen kommer att vara representerad och syftet med mötet är att skapa dialog mellan skolan och föräldrar i alla årskurser. Vi bjuder på fika.

Dagordning:

  1. Aktuell information från skolan (10 min).
  2. Digitaliseringen i skolan. Skolans IT-pedagog Tobias Södlind informerar om skolplattformen och vi får pröva på att programmera i samma verktyg som eleverna använder (60 min).
  3. Trafiksituationen (10 minuter).
  4. Övriga frågor (10 min).

Årsmötet och ny styrelse

Ett 30-tal föräldrar lyssnade på stadsdelsdirektör Denise Melin och Birgitta Thulén, förskolechef på stadsdelsförvaltningen, i samband med vårt årsmöte den 26 september. Även rektor Fredrik Boström talade och informerade om vikten av att göra kloka val i skolvalet till åk 6/högstadiet.

Alla barn som går i Östra har en garanterad plats på Vinsta Västra i sexan. Om man ställer barnet i kö till andra skolor förlorar man den garanterade platsen på Vinsta västra. Det kan därför vara klokt att ta med Vinsta Västra som ett av alternativen så att man inte får en skola ännu längre bort om man inte kommer in på förstahandsvalen.

De närvarande fick också en presentation av Vibblan (skolbiblioteket) och rundvandring i bland annat slöjdsalar och musiksalen.

Tack alla ni som kom för visat intresse och tack till åk 4 som sålde korv och fika. Under kvällen valdes också en ny styrelse och ni hittar oss här: https://vgff.se/styrelsen/

Nya årskursombud

Årskursombuden är en viktig länk mellan föräldrar och skolan. Nya ombud utsågs i början av terminen, du hittar dem här: https://vgff.se/ombud/

Föräldravandringar

Hösten föräldravandringar pågår för fullt och vi väntar med spänning för att se vilken årskurs som vandrar mest denna termin!

Trafiken

I början av terminen ordnade föreningen tillsammans med skolan två Bilfria veckor där vi uppmuntrade de som kan att gå eller cykla till skolan för ökad trygghet och hälsa för alla. Vi närvarade i Drop-off-zonen för att informera om de regler som gäller där.

Drop-off-zonen är tänkt att underlätta för elever som blir skjutsade till skolan med bil, men den vållar också otrygghet när reglerna inte följs. Det är stoppförbud i zonen.

Man får stanna till för att lämna av eller hämta upp någon. Man får INTE parkera och lämna bilen i någon del av zonen, inte ens längst ut på kanterna och inte ens en jättekort stund. Det skapar en stökig trafiksituation och därmed otrygghet för barnen som ska gå till och från från skolan, särskilt för de barn som går på egen hand.

För att parkera bilen, använd angränsande gator eller skolans egen parkering.

Den pågående ombyggnationen av trafiklösningen på Vinstavägen, medför ytterligare trafik, bland annat stannar 118 också vid 179:ans hållplats. Det blir då extra viktigt att drop-off-zonen fungerar.

Föräldrar: berätta gärna för andra vuxna som hämtar era barn vid skolan om hur zonen får användas.

Föräldrar intresserade av att förbättra trafiksituationen?

Vi märker att många föräldrar är engagerade i trafiksituationen vid skolan, jättebra! Vill du vara med och stödja oss i vårt arbete för trygga skolvägar i form av ett trafikutskott? Man kan få igång fler vandrande skolbussar, cykeltåg, diskutera förslag på drop-off-zonens funktion och placering, testa konceptet ”Trafikföräldrar” som finns på andra skolor. Då turas föräldrar från alla årskurserna om att vara ”värdar” och är närvarande på morgon/eftermiddag på de platser runt skolan som upplevs stökiga för att skapa en lugn och trygg start och avslut på skoldagen. Vi vill ju att så många som möjligt väljer att gå eller cykla till skolan och det ska vara tryggt! Vi har många idéer men tar tacksamt emot support! Vill du vara med?

Kontakta styrelsen på kontakt@vgff.se eller prata med oss på mötet den 13e november!

Vinsta grundskolas dag 2019

Den sedvanliga kvällen Vinsta grundskolas dag kommer 2019 äga rum den 22a maj. Boka datumet i era kalendrar! Vet du inte vad det är? Här finns mer information:

https://vgff.se/vinstagrundskolasdag/

Bli medlem

Föräldraföreningen består av oss föräldrar. Tillsammans kan vi bidra till en bra skoltid för alla barn på Vinsta grundskola östra. I det arbetet skulle vi i styrelsen gärna ha stöd av alla föräldrar.

Förra läsåret fick föreningen in medlemsavgift för 48 procent av barnen och i år verkar vi bli ännu fler! Med ett större medlemsantal kan vi göra ännu mer. Vi kan ta fler initiativ till inköp och stötta fler aktiviteter på skolan. Dina idéer och ditt stöd utgör grunden för vår verksamhet!

För dig som vill bli medlem, betala via swish på nummer 1230337881 eller skanna QR-koden här intill i swish-appen. 
Alternativt via Plusgiro 70 38 99-5.
Avgiften är 100 kr per elev och år.

Med vänliga hälsningar!

Ann L, Ann S, Henrik, Jenny, Malin, Martin G, Martin J och Peter i styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s